De basis van inbound marketing is het begeleiden van potentiële klanten tijdens het aankoopproces. Door hen op het juiste moment in het aankoopproces (buyer journey) de content en informatie te bieden waar zij op dat moment naar op zoek zijn, beïnvloed je potentiële klanten zodat zij kiezen voor jouw merk of bedrijf. Inbound marketing geeft een enorme boost aan je sales, zonder dat je er aquisitie voor hoeft te doen.


Buyer persona’s

Een goede inbound marketing campagne start met het bepalen van buyer persona’s, ofwel een omschrijving van jouw ideale klant. TRN brengt met buyer persona’s de aankoopmotivatie, pijnpunten, informatievraagstukken en doelen van jouw belangrijkste beslissers en beïnvloeders in kaart, waar we vervolgens met de aangeboden content op inspelen.

 

Leads converteren naar sales

Met inbound marketing trek je klanten naar je merk toe. De eerste stap is om hen met een call-to-action te overtuigen om e-mailadres en/of adresgegevens achter te laten via bijvoorbeeld een landingspagina of Facebook leadformulier. In ruil daarvoor deel jij jouw kennis in de vorm van bijvoorbeeld nieuwsbrieven, evenementen, online trainingen etc. Resultaat is het binnenhalen van een kwalitatieve lead, die je het met aanbieden van relevante content op het juiste moment in de buyer journey stap voor stap overtuigt om voor jouw merk te kiezen. 

 

Marketing automation

Inbound marketing hoeft niet veel tijd te kosten. TRN zet marketing automation software in waarmee elke lead automatisch de juiste, gepersonaliseerde content ontvangt op het moment in de buyer journey dat hij daar behoefte aan heeft. Content creëren we in alle mogelijke vormen, denk bijvoorbeeld aan Facebook en Instagram advertenties, display banners, nieuwsbrieven, whitepapers, e-books, blogposts, etc. Marketing automation kan gekoppeld worden aan een CRM systeem, om sales optimaal te ondersteunen door processen in te richten die aansluiten bij de uitdagingen van jouw potentiële klanten. Meer over marketing automation lees je hier.

 

De klant als ambassadeur van je merk

Ook na het sluiten van de deal is het belangrijk om je klanten betrokken te houden bij je merk, door hen te blijven voorzien van content die voor hen relevant is. Daarmee bereik je een langdurige relatie met een betrokken klant, die zelf als ambassadeur zal optreden voor je bedrijf en op die manier ook nieuwe klanten voor je bedrijf zal aantrekken.

 

 

Lees meer over Inbound Marketing in ons blog.

 

 

Wil je meer weten?

Mail naar jeroen@trn.eu of bel 076 50 152 62 voor een vrijblijvende afspraak.